luni, 12 august 2013

Fenomene inexplicabile ale naturii

Natura, în sens larg, este echivalent cu lumea materială, universul fizic, universul material sau, simplu, univers. Forța naturii este una impresionantă și încă neînțeleasă cu toate că evoluția științei este una de-a dreptul impresionantă în ultimii ani. Fenomenele naturale sunt și ele parte componentă din această forță misterioasă care guvernează planeta noastră și pentru a contura misterul din jurul nostru, vă prezentăm unele dintre cele mai fascinante anomalii ale naturii.
1. În China există un rău cu o cascadă care sfidează legile fizicii. Apa cascadei nu îngheață iarna, când temperaturile ating -30 de grade Celsius, dar odată cu venirea verii, un fenomen inexplicabil se produce și ca prin minune fluxul de apă se transformă în gheață.
2. În regiunea Taldykorgan din Kazahstan, există un lac de dimensiuni mici în care nicio vietate nu trăiește. Este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra și niciodată nu s-au putut efectua studii amănunțite pentru că odată ce scafandrii intră în apa lacului, după doar 3 minute încep să se înece.
3. În statul indian Assam, un fenomen straniu se petrece în fiecare lună de august. Păsările din zonă se prăbușesc inexplicabil și intră într-o stare de amețeală permanentă. Ele nu se mai pot ridica de la sol și nici nu mai pot reacţiona la niciun fel de stimul pentru perioade determinate de timp. Niciodată fenomenul nu a putut fi explicat.
natura
4. Recent, în Australia, s-a descoperit o specie de pin care există pe Terra de nu mai puțin de 150 milioane de ani.
5. Conturile Oceanul Arctic si Antarcticii sunt identice, cel puțin așa demonstrează ultimele studii din domeniu. Acest fapt pare de-a dreptul uimitor și nimeni nu poate să găsească o explicație logică.
6. În urma unor excavări efectuate lângă capitala Italiei, Roma, cercetătorii au descoperit urme exagerat de mari de iridiu. Nivelul radiațiilor se află la o adâncime considerabilă, care aparține perioadei dintre mezozoic și cenozoic. Straniu sau nu, în acel moment au dispărut dinozaurii de pe Terra. Interesant mai este faptul că aceste urme de radiații s-au mai descoperit si în Danemarca, Spania și multe alte locuri de pe Pământ. Oare meteoriții pot provoca un asemenea nivel de radiații?
7. Mai exact, în 1008, locuitorii din La Sierra au fost martorii unei fenomen inexplicabil şi astăzi. Ploaia care s-a abătut peste ei era formată din precipitaţii de culoare roşie, iar după analize de laborator s-a cercetătorii au constatat cu stupoare că era de fapt sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu