luni, 12 august 2013

Rușii au descoperit viață pe Venus în urma cu 30 de ani

Cucerirea Universului a reprezentat o componentă importantă pentru câștigarea Războiului Rece. În timp ce americanii se lăudau cu primul om care pășea pe Lună, rușii munceau cu intensitate pentru a pune bazele unui proiect impresionant. Misiunea lor de aur era crearea unei navete spațiale care să ajungă pe Venus și să efectueze diverse descoperiri care ar putea să revoluționeze lumea.
Chiar dacă pare greu de crezut, acest proiect s-a și materializat. Oamenii de știință din  URSS au reușit să cerceteze într-o oarecare măsură planeta Venus în trei ipostaze, în 1952, 1965 și 1982. Capsulele spațiale, dotate cu aparate de fotografiat și camere de filmat, au ajuns în cele din urmă pe Venus, dar pentru că defecțiunile tehnice se țineau lanț, misiunile nu au avut succesul așteptat.
Roboții spațiali rusești care s-au îndreptat spre Venus au fost: Venera-10, 11,13, 14, 15, 16, dar și Vega-1 și 2. În acest fel, numeroase navete au fost îndreptate spre planeta misterioasă și cu toate că misiunile au fost compromise din motive tehnice, numeroase fotografii și date importante au fost culese. Acestea au fost ținute secrete o perioadă lungă de timp, din motive de securitate națională.
La 1 martie 1982, capsula spațială Vanera 13 a aterizat pe Venus. Ea a fost dotată cu diverse camere de filmat și de fotografiat, dotate cu multiple filtre, iar în cele din urmă a reuși să surprindă multiple imagini. Acestea au fost făcute publice abia după ce Războiul Rece s-a încheiat și numeroși experți au concluzionat că există viața pe Venus.
Unul dintre ei este omul de știință rus Leonid Ksanfomaliti, care a analizat fotografiile și concluziile au fost impresionante. Ele înfățișează diverse vietăți care mișună în voie pe solul venusian. În momentul imortalizării, aceste vietăți, care aduc cu niște scorpioni, erau în mișcare.
Venus este planeta a cărei structură este asemănătoare cu cea a Terrei, dar cu toate acestea se cunoaște și faptul că temperaturile sunt extrem de mari. Însă suprafața ei este foarte diferita, fiind si cea mai fierbinte din sistemul solar din cauza faptului că atmosfera sa constă, în proporţie de 97%, în dioxid de carbon. Temperaturile înregistrate pe Venus depășesc 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de 96 de ori mai mare decât cea de pe planeta noastră. Cu toate acestea, viața este posibilă, pentru că există anumite ființe care se pot adapta la condiții extreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu